"Fájdalmas élmények siettették azt a lázadási folyamatot, amely tizennégy éves koromban kitört rajtam, s azóta is tart, ütemesen ismétlődő visszaesésekkel; s tudom azt is, hogy most már így lesz, amíg élek. Nem tartozom senkihez. Nincs egyetlen emberem, barát, nő, rokon, akinek társaságát hosszabb ideig bírnám; nincs olyan emberi közösség, céh, osztály, amelyben el tudok helyezkedni; szemléletemben, életmódomban, lelki magatartásomban polgár vagyok, s mindenütt hamarább érzem otthon magam, mint polgárok között; anarchiában élek, melyet erkölcstelennek érzek, s nehezen bírom ezt az állapotot." (Márai Sándor: Egy polgár vallomásai)


2014. április 1., kedd

Sziveri-díj, 2014

A 2014. évi Sziveri-díjat március 31-én, a vajdasági születésű Bencsik Orsolya vehette át, Kékítőt old az én vizében és Akció van! című köteteiért Veszprémben, az Erdélyi Napok keretében.
A díjátadó esten Sziveri János születésének 60. évfordulójáról (is) megemlékezett a Sziveri-társaság, amely a fiatalon elhunyt vajdasági költő, az Új Symposion egykori főszerkesztője emlékére 1992-ben díjat alapított.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése